Sunday, June 30, 2013

Dugaan Demi Dugaan


Ya Allah, satu persatu dugaan datang menemani aku... lepas satu, satu dugaan datang. Namun aku pasrah dan Redha. walaupun rasa tak tertanggung dugaan itu, aku tetap kena harungi juga. kena kuat dengan keizinan Allah s.w.t

baru-baru nie, ibunya tercinta (mentua ku) telah disahkan menghidap cancer usus dan paling menyedihkan, kini dia di tahap 4. Bgai batu menghempap diri aku. aku yang menantu terasa begitu, apatahlagi en.suami aku  anak bongsu ibuku.ep, dari segi luaran, mak mmg sihat. boleh bercakap dan bergerak, tapi rupanya, dah makan dalam. usus besar dah menanah dan terkena hati. 

kak ipar aku salah seorang staff di HUKM, lagi mengetahui keadaan ibu dia. mana taknya, diakan nurse, jadi tak mustahil dia pernah hadapi pesakit seperti mak diakan. yep. yang penting sekarang. mak harus kuat, dam kami anak beranak, adik beradik mesti bersatu. gembirakan hati dia. 

hari Khamis, mak jalani operation. debaran tak terkata. aku tahu, walaupun tiada orang yang beritahu samada mak akan sihat, atau pun mak akan pergi selamanya. ALLHAMDULLILAH, MAHA SUCI ALLAH, Dia beri lagi peluang kepada anak2 bersama ibu mereka. yep mak berjaya jalani pembedahan. namun keadaan mak masih belum stabil. mak asyik demam. demam pun 'on off' . mak keluar dari bilik operation dengan wayar sana sini. tiub sambung sana sini. kesian.. ngilu rasa nya..

aku selalu bisikkan dekat mak, yang mak kena kuat. kuat berlawan dengan penyakit dia. kepada korung, doakanlah ibunda aku ye...

Ya Allah Ya Tuhan Ku,
Kaulah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang,
kurangkan lah kesakitan ibuku.
berilah dia kekuatan Ya Allah.
Berilah peluang kepada anak2 nya untuk lebih bersama dengan Nya.
peluang untuk menunaikan hasrat dia..
peluang untuk mengembirakan hatinya di saat2 akhir..
berilah dia kekuatan ya Allah.
Aku bermohon dari Mu Ya Allah.
Aku rehda dan pasrah dengan dugaan Mu...

Tuesday, June 25, 2013

Dugaan, Maha Suci Allah

lama betul aku menyepi bukan? Allah maha besar. keluarga ku di uji maha hebat. disaat membuat persiapan perkahwinan adik perempuan aku, keluarga ku diuji sekali lagi. ingat tak aku pernah cerita pasal keluarga aku diuji dengan gangguan mahluk halus.

maha hebat. Tak tertanggung rasanya ujian Mu ya Allah. namun kami semua pasrah, dan redha. semua berlaku ada khihmah. setiap yang Kau berikan kami redha. dan kami bersyukur.

alhamdullilah, majlis perkahwinan adik aku berjalan lancar, walaupun masa majlis berlangsung ada berlaku gangguan. namun, dengan izin Allah, kami dapat atasi. doakan lah kesihatan adik ipar aku ye.

bukan adik ipar aku, malah aku mohon jasa baik korung, doakan keluarga aku dipelihara dan jauh dari godaan syaitan.

semua dugaan nie, membuka mata, dan minda aku. banyak yang aku pelajari dari semua ini. apa yang penting, Allah tetap ada. dan dengan keizinan Allah semua berlaku. 


Sunday, June 9, 2013

Guestbook / Buku Tetamu versi cinta03 design

masih ada lagi tak berapa jelas tentang guesbook yang aku buat... ok jom aku terangkan satu persatu..hihihih..

untuk muka depan, boleh pilih sama ada nak letak pic sendiri atau pun cartoon. Nie antara design yang aku buat. material adalah jenis cardboard ye...










ok selepas tue, setiap guestbook akan ada pembuka kata, iaitu doa dan pantun. antara design yang aku buat, seperti bawah nie. design aku akan letak dan pilih sendiri. mana yang sesuai la...















dan untuk design dalam buku. yang nie korung leh pilih sendiri. setiap helaian ada design k. ada juga customer aku pilih dua ke tiga design dlam satu buku. yep, mmg boleh. tapi minimun hanya 5 design yang berlainan. untuk mendapatkan harga yang ditetapkan lah. klu nak tambah desgin dah dikira harga lain yer dear...




untuk design nie, leh letak pic sendiri. minumum 5 keping gambar berlainan





ok. faham. hihihi.. kalau tak faham lagi, call atau sms aku, meh akak terang ka nyer dek non...huhuhuhu..
ok, kami menawarkan 3 pakage. rasanya korung tau kan...

Pakege A 
Saiz : A4
Pages : 50 helai (dicetak depan belakang)
Cetakan : Berwarna
Material Kertas : 120 gsm (standart) 
harga : RM70
postage : RM10
 
Pakage B
Saiz : A4
Pages : 50 helai (dicetak depan belakang)
Cetakan : Berwarna
Material Kertas : 120 gsm (standart) 
harga : RM80
postage :RM10
* free gift stiker (100 Keping) dan pen color (minimun 6 kaler)


Pakage C
Saiz : A4
Pages : 50 helai (dicetak depan belakang)
Cetakan :Hitam Putih
Material Kertas : 120 gsm (standart) 
harga : RM50
postage : RM10
 
 
berminat?
hubungi kami 012-6122916
atau emailkan ke
akucinta03@gmail.com
FB kami
 

Friday, June 7, 2013

Miss 'V' melecet? (penyelesaian)




pernah tak korung alami, melecet setelah bersama..huhuhuuh... mesti ada kan. bila mis v kita melecet, secara automatik, akan terkena jangkitan kuman. mula la keputihan bertukar menjadi hijau. silap2 ari bulan sakit, dan gatal. 



terjadi kat aku baru2 nie. mesti korung kata, kata makan jamu, tapi macam mana leh terkena jangkitan kuman kat miss v kan? ok cerita sebenar, ingat tak aku ada cerita kat korung pasal dugaan kami sekeluarga tue( mengenai mahluk halus). yep, dalam tempoh tue, aku tak dapat uruskan sepenuhnya diri..huhuhu.. ubat langsung tak makan. tak sempat!!! dalam tempoh dua minggu tue, penangguh ler hubungan intim.. jadi bila dah en. suami dah dapat penagguh dia, aku plak yang tak tahan..wahahhaha.. mula la sakit. tak makan jamu, jadi tue yang terkena jangkitan kuman.



aku tak leh kalau benda2 nie. mmg tak selesa. nak2 bila bersama suami..addduuhh...
jadi aku strat makan Jamu Seri Bonda balik. dan alhamdullilah, keputihan tiada, dan bila keputihan tiada, tiada lagi la benda2 hijau tue.. suka betul. jimat duit. tak yah nak gie klinik. kebiasaan nya, klu gie klinik, mmg kena insert ubat la.. tiga malam berturut2.
jadi, aku amat berterima kasih pada Jamu Seri Bonda. masalah aku selesai. jadi, aku memang rekemen kat korung jamu nie. jamu nie tak mahal. satu botol RM39, dan ada 60 kapsul dalam dia. macam mana nak beli?



hubungi :-

012-6122916

atau email kan ke 

akucinta03@gmail.com


* aku bercerita benar, bukan untuk melariskan jamu aku. tapi kebenaran. rugi korung tak cuba.



Wednesday, June 5, 2013

Segment : Sebarkan Salam Eratkan Ukhwah by Ms.Jujue

 
Syarat-syarat penyertaan tak susah ..pejam mata tadaaa! sudah pun siap ..(ehehe)
-   copy banner di atas dan postkan tajuk entry di atas dan tempek di blog anda .. 
- last sekali tinggalkan link segment anda di bahagian komen - tempat lain tidak diterima..
- segment ini akan berlangsung selama sebulan mulai (7 Jun - 7 Julai 2013 )
- 8 Julai akan diumumkan siapakah follower bertuah yang akan memenangi hadiah misteri  surprise ! juga akan mendapat GA TOP-UP BERNILAI RM30 HINGGIT !