Friday, April 19, 2013

Bedak Arab (Kokuryu)






Bedak Arab Kokuryu ! pre order sehingga 21hb April ... original direct dari mesir . hanya RM50 !!! :D

Bedak Arab Istimewa : 3 dalam 1…..antara kelebihannya :

1) 3 in 1 make powder,moisturizers,foundation.
(xperlu pakai apa2 krim lg cukup dgn bedak ni aje.)

2) mengikut aliran darah kita,xkira berkulit cerah,gelap,putih n
sebagainye.So.sesiapa pun boleh pakai.

3) kulit akan kelihatan kemas sepanjang hari….makin berpeluh
bedak ini menghasilkan hasil yg sgt cantik….

4) x melekat pd tudung atau tisu jika berpeluh,kena hujan,basah
atau terkena air,sb dia natural terus meresap ke kulit.

5) lebih tahan lama n jimat dr bedak biasa & tahan selama 8 jam

6) boleh mengecutkan jerawat di muka

7) produk halal n boleh di bawa solat…

Cubalah dan rasailah keberkesanannya…..anda pasti suka =)

berminat? email ke
akucinta03@gmail.com

atau
0126122916 / 0176290179
 

Thursday, April 18, 2013

Promosi Guestbook lagi...

Mencari guestbook untuk meriahkan lagi majlis bahagia anda? yep, kami menyediakan guestbbok untuk majlis anda. mengikut citarasa anda. bulan ini, dengan hanya RM70, anda dapat memiliki guestbbok. cepat buat tempahan dari kami...









berminat?
hubungi kami 012-6122916
atau emailkan ke
akucinta03@gmail.com
FB kami

Wednesday, April 17, 2013

Awek Zizan Razak?

Siapakah wanita yang berjaya mencuri hati Zizan Razak ini? Juliana Evans? Kaka? Emma Maembong? Atau mungkinkah Nora Danish? Menjadi persoalan betul apabila Zizan mengakui yang dia sudah jatuh hati dengan seorang wanita yang rapat dengan dirinya.



Yang menariknya, sempena hari jadi Zizan, wanita tersebut menghadiahkan sebuah iPhone 5 kepadanya. Untunglah Zizan. Namun begitu, wanita tersebut masih tidak mengetahui isi hati Zizan kerana dia masih tidak meluahkannya. Kata Zizan kepada Mstar Online:-

"Saya memang berkenan dengan seorang wanita yang cukup rapat dengan saya. Tetapi dia belum tahu lagi isi hati saya terhadapnya dan saya belum bersedia untuk memberitahunya."



Zizan mengakui yang dia jatuh hati dengan wanita tersebut kerana wanita tersebut bersifat sederhana dan tidak terlalu seksi. Namun persoalannya di sini, siapakah wanita tersebut? 

agak-agak korung saper ler awek dianie eh..hihihi..tertanya2 juga kan..
lepas jer berita nie keluar, wartawan aku tgk semua nak cari saper awek dia nie...

 
 

Wednesday, April 10, 2013

sEGMEN : sAYA mAHU rEVIEW bLOG kORNG


Sangat mudah....jom reramai join..
tiada syarat. hanya follow blog dan paste link blog. mudah kan?
tarikh tutup penyertaan 15 april 2013
nak join klik banner..


Tuesday, April 9, 2013

Pembuli dikenalpasti!!!

Polis cari pelajar samseng belasah rakan sekolah
Oleh ILAH HAFIZ AZIZ

KUALA LUMPUR 10 April - Polis sedang mengesan pelajar-pelajar sekolah menengah yang berseronok membelasah seorang pelajar lain dalam kejadian yang dipercayai berlaku di Pulau Pinang.

Kejadian tidak berperikemanusiaan itu dirakamkan oleh salah seorang pelajar samseng itu dan video itu tersebar di Internet.

Polis Diraja Malaysia, menerusi laman Facebook rasminya, hari ini meminta orang ramai yang mempunyai maklumat atau mengenali individu-individu yang terlibat di dalam klip video tersebut supaya melaporkannya di balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

"Pihak sekolah, mangsa atau keluarga yang terlibat juga diseru tampil untuk membuat laporan di balai polis terdekat," menurut kenyataan polis dalam laman Facebook itu.

Video berdurasi satu minit 32 saat itu memaparkan seorang remaja yang masih memakai pakaian sekolah dibelasah sekumpulan remaja lain, dipercayai rakan sekolahnya di dalam sebuah kelas.

Mangsa itu dilihat tidak melawan apabila seorang remaja yang memakai baju T berwarna kelabu menyerangnya bertubi-tubi - menumbuk, menendang dan menyiku mangsa ala Tomoi.

Kejadian itu turut disertai oleh dua lagi remaja lain yang turut sama membelasah mangsa. Salah seorang daripada mereka berbadan gempal.

Mangsa turut dipukul menggunakan objek keras dan pesta pembantaian itu hanya berhenti apabila seorang daripada anggota kumpulan itu meminta agar perbuatan itu dihentikan.

Dipercayai pembantaian itu disaksikan oleh lebih daripada lima orang dan kebanyakan mereka hanya tertawa melihat mangsa dijadikan punching bag bagi kumpulan samseng itu. - UO



korung ada tgk tak klip video kes nie..mmg hati aku sakit sangat tengok..
geram yang amat..sedih pun yer bila terkenangkan mangsa pembuli...
ko reramai, lawan budak tue sorang..mana la boleh!!!!
dekat forum aku selalu lepak, mmg tengah hot pasal benda nie...
sekejab jer dapat info si pembuli2 nie...
perhh...terer giler diaorg cari info..
jom aku shared ngan korung antara si pembuli2 bodoh nie!!!


SALAH SEORANG PEMBULI TELAH DIKENALPASTI
NAMA : IZZAT SYAFIQ
SEKOLAH : SMK TUN HUSSIEN ON, PENANG
TWITTER : https://twitter.com/ijatsyafiq
BLOG : http://izzatashadiari.blogspot.com/
BUKTI : http://imgur.com/gWEINkh 



Nama : Luqman Hakim Ahmad (Pembuli Utama aka Suspek Utama)
Twitter : https://twitter.com/AkimKeding
Instagram : http://instagram.com/akim_keding/
Facebook : https://www.facebook.com/douboutawesome
Facebook Page : https://www.facebook.com/hakimunched
Blog : http://hakimdobout.blogspot.com/

 https://www.facebook.com/ijatshapiq

FB KETUA KELAS https://www.facebook.com/adli.hakim.338?fref=ts

https://www.facebook.com/hakimunched

http://m.facebook.com/ijatshapiq?_mn...14349749204398

https://m.facebook.com/photo.php?fbi...00000449024372

https://www.facebook.com/muhammad.munir.3956

Nama : Luqman Hakim Ahmad
Twitter : https://twitter.com/AkimKeding
Instagram : http://instagram.com/akim_keding/
Facebook : https://www.facebook.com/douboutawesome
Facebook Page : https://www.facebook.com/hakimunched
Blog : http://hakimdobout.blogspot.com/

blog khas info kes pembuli nie.. - http://pembulismktho.blogspot.com/ 

Monday, April 8, 2013

jom exchange link bersama Wana Wonderland


 ok, aku join segmen nie..hihhi..cam best jer..mana tau naik earning aku..huhuhuhu..
nak join, jom serbu coretangirlblog .
 sila klik iklan saya yer... baik nyer awak...

'sini'  , 'sini plak' , dan 'sini juga'

p/s - tunggu sampai habis loading tau. harap jujur.
nanti rezeki tak berkat. oh , yeaa. hehe

anak-anak ibu

sejak dua menjak nie, blog aku nie coment dari annoy tue....bukan apa..yang aku geram annoy nie pembawa virus..so kat korung semua jangan la sesekali klik link yang dia bagi..hangin aku..setiap hari mau ada 3-5 coment..cam ner nak block yer..cam ner nak buang secara auto yer...plllzz ajari aku...

geram betul!!

ok, cerita pasal anak2 plak...iman sejak naik cuti sekolah dah strat malas nak gie sekolah tau..naik hangin aku..sipa semua ok.. bangun pun senang..tapi bila dah sampai depan sekolah, mula mencebik...alaaa...malas nak g sekolah..nak main kat nursery jer..hangin aku..
amar ngan atul, dah seronok kat nursey dia..nak2 atul'ain..dah tak nangis2..setiap hari berkobar nak datang...
nie, aku ambik dari fb taskamanja.fairasafwa , nursery anak2 aku...meriah bukan..seronok!!!













 

Friday, April 5, 2013

Cepat Sembuh Sayang....

cepat masa berlalukan. sekejab jer dah bulan 4. kepala aku ada sikit pening. baru bulan 4, tapi cuti aku hancus!!!! tingal lebih kurang 5 hari jer... 5 hari sehingga hujung tahun...addduuiii takcukup...tak cukup....
tahun nie, anak2 aku banyak tak sihat....deman, chiken pox, dan asma... aduuiii...cuaca lain macam kan...panas terik...

minggu nie, adik atul kena semput..tak pernah2 dia kena, kali nie dia kena lak..dan teruk. hampir kena tahan wad. mana tak nya 3 hari berturut2 pagi, pergi ambik gas. kesian anak aku...
risau aku. la nie, masih ada lagi bunyi lendir kat peparu dia...ubat jgn ckp la...melalak2 nak makan...
kena paksa juga..nak elok kan...
sekarang aku tgh cuba produk shaklee.. sepupu aku kata, elok tuk semput. cuba la mana yang mampu...










Wednesday, April 3, 2013

Cara & Teknik Menanam Uri Anak




PETUA MENANAM URI ANAK | Ramai ibu bapa kurang berpengetahuan mengenai cara pengurusan uri. Ada di antara mereka yang hanya meninggalkan uri anak mereka di hospital. Mempelajari cara menanam uri adalah sangat penting bagi ibu bapa khasnya ayah.

MENANAM URI ANAK


• Uri atau dikenali sebagai placenta, dan juga disebut tembuni.

• Uri jangan dibuang atau ditinggalkan di hospital. Uri adalah teman rapat/kembar bayi semasa di dalam kandungan dan uri amat penting kepada bayi.

• Uri perlu ditanam dengan segera bagi mengelakkan uri busuk. Jangan disimpan uri hingga dua tiga hari baru dibasuh. Orang tua kata tidak elok. Kalau boleh, cepat-cepat basuh. Contohnya, kalau dapat uri pagi, petang dah tanam. Simpan di peti ais beku jika tak sempat basuh uri tersebut pada hari yang sama/segera. Uri perlu diuruskan dengan baik.

• Jangan mengikut kepercayaan karut-marut masyarakat Melayu yang diwarisi turun-temurun. Semoga, kita dapat menghindarkan diri daripada amalan khurafat ini, yang dibimbangi boleh menjejaskan akidah kita tanpa sedar.


Cara menguruskan uri

1) Mulakan dengan baca Bismillahirahmannirrahim.

2) Cuci bersih-bersih hilangkan darah-darah. Jangan guna sabun/shampoo.

3) Bilas dengan air bersih sambil berselawat dan doa yang baik-baik (Untuk pastikan uri tersebut bersih dan suci)

4) Cuci uri dengan garam. Lumurkan garam dan cuci bersih-bersih.

5) Cuci uri dengan asam jawa. Lumurkan asam jawa dan cuci bersih-bersih. (Untuk hilangkan bau hanyir darah)

6) Perahkan 4 biji limau ke atas uri hingga naik bau limau dan untuk harumkan uri.

7) Letakkan dalam plastik/bekas mudah reput seperti plastic tesco/kotak mudah reput, letak garam kasar dan asam keping. Ikat seperti sup bunjut.

8) Letak dalam kain putih dan ikat kemas-kemas seperti sup bunjut.

9) Gali tanah sedalam mungkin, agak-agak tidak dibau/dikesan dan dikorek anjing nanti atau binatang –binatang lain nanti

10) Baca Bismillahirahmannirrahim dan selawat semasa letakkan uri dalam dalam dan timbus.

11) Tanam ditempat yang bersih dan selamat. Contohnya perkarangan surau/masjid.

12) Letak batu sebagai tanda bagi memastikan tidak digali oleh anjing dan binatang2 lain.

13) Jangan di letak lilin dan barangan sebagainya yang boleh mendatangkan syirik dan khurafat.


Hukum menanam uri adalah HARUS. (JAKIM)

• Uri tersebut perlu dibasuh dan ditanam di dalam tanah supaya ia tidak dimakan oleh haiwan.

• Uri orang-orang Islam adalah suci dan dengan itu tidak boleh di bakar atau dijual. Mana-mana orang Islam yang melahirkan anak di hospital dikehendaki membawa balik uri-uri itu untuk di tanam di tempat masing-masing

• Amalan menanam uri bayi dengan lada hitam, paku, pensil dan sebagainya adalah amalan khurafat.

sumber