Tuesday, July 31, 2012

20 cara mengoda pasangan anda.. Sudah cuba?

hihih..aku nak shared gan korung 20 tips cara mengoda pasangan korung..tapi AMARAN KERAS yer..ini hanya dilakukan untuk pasangan yang sah di sisi islam yer..huhuuhu..maksud nya, suami isteri ler....
bila kita dah lama berkahwin, susah untuk memulakan sesuatu yang dahulunya lazim kita lakukan semasa baru kahwen dulu..kadangkala akibat dari perpisahan yang lama atau sesuatu pertekaran, masing-masing malu untuk memulakan perbicaraan atau pergerakkan..cuba korung cuba tips nie, mana tahu semua nie berhasil...



1. CUIT CUIT
yang ini boleh dilakukan pada bila-bila masa. kalau lihat si dia sibuk dan kelihatan tertekan serta tegang semasa membuat kerja, cuit-cuitlah di asekit. mungkin cara ini boleh mengurangkan rasa stressnya. tapi sebelum cuit, tengok dulu apa kerja yang dia tengah buat. okey ker tak? takut nanti tak kena gaya, bukan menambah kemesraan tapi pelempang plak kit adapat...hihihiihi

2. KENYIT KENYIT
Sekali sekala kenyit kan lah mata tu kat orang yang tersayang. masakan korung lupa bagaimana hendak mengeyitkan mata. buatlah sepertimana masa korung mengurat dia...pasti respon dia mengembirakan anda...untung2 dapat lebih..kihkihkih...

3.OOOOPPPPSSS, TERPEGANG TANGAN
tidak salah rasanya kalau minta tolong pasangan ambilkan barang kemudian semasa dia hulurkan barang tue, buat-buat terpengang tangan dia...lepas tue, pura-pura minta maaf :opss sorie, terpengang, tak sengaja..." kalau ini korung lakukan, pasti si dia akan melirik manja gan korung...arrr...dah bagi hint tue...

 4. MANDI TANPA TUTUP RAPAT PINTU
satu lagi cara hendak menarik perhatian si dia. tetapi sebelum itu, pastikan line clear yer....pastikan anak2 tak der kat umah, atau anak2 dah tido semuanya...jika tak, susah lah  nak buat projek...hihihihi...sekali sekala semasa mandi, biarkan pintu terbuka sedikit tetapi jangan besar sangat. bukalah cukup-cukup utuk sidia melihat korung seperti menghendap. bukan apa, kalau nampak sikitkan lebih menyeronokkan daripada nampak banyak. kemudian, buatlah macam korung tak perasan pintu tue tak tertutup rapat..barulah ada uuummmppphhh...

5.TERSENTUH TANGAN
kalau dudk sebelah menyebelah, rajin-rajin gerakkan tangan, konun2 tersentuh. leps tue minta maaf. mesti seronok menyakat si dia dengan cara ini.

6. URUT MENGURUT
apa kata kalau korung urut-urut manja pasangan korung. lakukan bila-bil masa sahaja. misalnya ketika menonton televisyen atau semasa berbual-bual.

7. USIK MELALUI TELEFON
sekali sekala, apa kata jika korung mengusik si dia dengan menelefonnya dan berpura-pura hendak bercakap dengan seseorang. anggaplah seperti orang salah nombor. lepas itu, usik-usiklah dia, biar dia marah. bila sudah sampai kemuncak, barulah korung kenalkan diri korung. tentu menarik. tapi perlulah kena gaya gak, silap gaya, korung lak kena marah...

8. SUAPKAN MAKANAN
bukan sahaja anak makan nak kena suap, sekali sekala si dia tue korung suapkan. alaihai, terasa macam baru kawen kan??

9.BETUL BETULKAN RAMBUT
kadang-kadang terlalu sibuk buat macam-macam kerja, diri sendiri pun kurang terurus. jadi pandai-pandailah ambil kesempatan. kalau rambut si dia terjurai sehingga menutup matanya, betul betulkanlah rambut tue. buat dengan lembut. kemudian hadiahkan sebuah ciuman..waaaahhh romantik ko!!!!

10. JALAN MACAM ITIK PUALNG PETANG
asyik jalan laju jer, macamana nak tarik perhatian si dia? apa kata, cuba ubah cara jalan korung. biar lembut, dan sedikit melenggok. barulah si dia terancam memandang.

11. NAK MASUKKAN GEAR...OPPSSS TERPEGANG
walaupun cara ni macam agak lama, tetapi masih releven untuk diamalkan. nampak macam drama swasta pun tak pa..janji korung bahagia. 

12. OPPPSSS...TUALA TERLEPAS
jika si dia berada dalam bilik, semasa korung ingin salin baju selepas mandi, ambilah kesempatan ini. buat-buatlah macam tuala nak terjatuh. pasti terbeliak matanya melihat korung. bukan tak biasa, tetapi tak sangka. lepastu pepandai ler korung langkah seterusnya....

13. JELING JELING
kalu tenung lama-lama nanti ornag marah. dalam masa yang sama, mereka tentu rasa tak selesa. untuk tidak menyakitkan hati orang sebaliknya menambat hati sidia, apa kata korung jeling jeling manja padanya terutamyanya ketika dia asyik membaca surat khabar. mesti konsentrasinya tergangu dan beralih dekat korung plak.

14. GESEL GESEL
kalau berjalan di tempat sempit, janganlah malu-malu untuk bergesel dengan sidia. tak payahlah hendak elak-elak. lagi rapat lagi bagus. barulah mesra namanya. mukadimah orang kata..hihihih

15. CUIT CUBITAN
cubit cubit sayang tau, jangan korung cubit sampai berbekas. mau kena pelangkung nama nya...

16. HEMBUSAN LEMBUT PADA TELINGA
walaupun nampak macam biasa, cara begini jarang dipratikkan. jika duduk bersebelahan dengan sidia, hembuslah lembut pada telinga dia. pasti hatinya tersentap.

17. CIUMAN DI DAHI
yang nie kalau diamalkan pasti ramai cemburu. apa taknya...wahhh..mesra beb...

18. SEMBUR WANGIAN PADA BILIK
bukankah kita semua tahu, rumah adalah syurga sesebuah keluarga. oleh itu, pastikan rumah korung sentiasa bersih dan wangi. dengan cara ini, setiap kali melangkah masuk ke rumah, hati pasti tenang.

19. TOLONG BETULKAN BAJU
waktu bersiap untuk ke pejabat adlah antara masa yang paling sibuk. tidak dapat dinafikan saat itu memang tegang. masing-masing terkejar-kejar takut lambat nak gie kerja. bagi yang inginkan kemesraan suami isteri, ambil peluang saat sibuk tu, tolong si dia betul-betulkan pakaian. nampak pasangan romantikkan, bahagia rasanya...

20.BISIKKAN KATA ROMANTIK PADA TELINGANYA.
pasti tersenyum lebar sidia..dan jangan risau, pasti dia serah diri punya... :)























Friday, July 27, 2012

Teh Herba...

assalamualaikum....hhuhuhu...baik kan aku hari nie....ok, ari nie aku nak cerita pasal teh herba...yup..teh heba nie ada banyak jenis...dan setiap jenis ada kebaikannya tersendiri...dan majoritinya, teh herba nie, masyarakat cina selalu amal...tapi...kebelakangan nie, teh herba nie makin popular tau kat negara barat...kalau korung tak caya try ler google, kat barat sana siap dah ada cafe herba tau...benda kesihatan, so aku nak share gan korung...hihihi...masyarakat kita nie, maksud aku melayu, lebih populer gan makjun2...akar kayu, tongkat ali, kacip patimah kan...tapi orang cina, mana minum semua tue...betul tak? korung gie kedai gensing, hihihihi...ada jumpa tak semua nie....tak der...aku tak kata akar kayu nie bagus, semua bagus, cuma sekarang aku nak cerita pasal teh herba....


ok, salah satu teh herba yang aku nak cerita iaitu lemon grass...dalam erti kata daun serai...aaarrrr..jangan korung tak tau, daun serai nie pun ada khasiat tau...ingat batang dia jer org kita buat masak...
lemon grass nie baik untuk pencernaan dan ia merupakan bahan yang baik untuk perlangsingan bahagian bawah badan, mengurangkan air yang berlebihan dalam tubuh kita...hhhaaaaa..baguskan...yup, aku pernah minumlemon nie..rasa cam biasa ler..tak ler pahit, cuma payau...untuk lebih sedap, atau mudah untuk aku telah ( bukan makan sekali daun tue tau, hanya air tapisan nya jer...) aku campurkan dengan teh bunga lain...kesan dia...kalau betul2 korung amalkan aku yakin, boleh turun berat korung...







2) Apple Flower Tea..... teh nie plak mmg bagus untuk pencernaan...bukan tu jer, ia juga menyikirkan lemak yang berlebihan, malh baik untuk kulit....klu korung nak tau, yang nie pun aku minum, aku campur gan lemon grass...hihii..dah dua teh bunga aku campur...eeehh..ada lagi....








3) Tea Bunga Jasmine....nie pun aku campur gan yang lelain tue, untuk aku minum....
teh nie untuk kercergasan badan...kalau ko amalkan, badan jadi ringan dan cergas...dan tidak letih..dan yang penting sekali, untuk penyikiran lemak...hihihhihi....


4) Apple Fruit  Tea... hihihi..teh nie 100% dari buah-buahan kering dan tidak ada pewarna mahupun perasa tambahan..aku campurkan kesemua teh2 nie...teh apple frute nie aku campurkan sbb rasa dia sedap, jadi bila aku campurkan denga teh2 yang lain, rasa dia tak ler payau..rasa sedap..huhuhuhu..


keempat2 teh nie mmg aku minum...hasil dia, memang leh turunkan berat badan...tapi yang paling penting, korung kena amalkan..aku nie pun kurang amalkan..tue yang susah nak turun berat badan...lambat..hihihi....




dan untuk kencing manis, aku syorkan TEH STEVIA...teh nie dah makin populer...sangat popular...
teh ini juga seringkali disebut sebagai ramuan manis dan mempunyai kelori yang rendah. kebanyuakkan nya ia digunakan sebagai pemanis semulajadi untuk minuman dan hidangan. teh ini membantu tekanan darah tinggi, kencing manis, sembelit, mengurangkan kolestrol, dan pencernaan..
untuk pengetahuan korung, mak mentua aku memang amalkan tea stevia nie, dan alhamdullilah, kencing manis dia makin turun...huhuhuhu...bila habis stok dia je, en. suami aku mesti hantar kat dia teh nie...


hihihi.....sebenarnya, en. suami aku ler yang jual semua teh2 herba nie..dah dekat setahun gak ler....dia jual teh2 herba nie kat pasar tani..dan alhamdullilah...ramai dahjadi pelanggan tetap dia, dan alhamdullilah, ramai  pelanggan dia positif... :) kita tolong orang, orang tolong kita... :)


harga untuk setiap teh nie adalah ikut gram...
 50 gram = RM12 ( tidak termasuk postage eh..)
postage = RM8...


ok..kalau korung berminat.. korung leh email aku atau pm aku kat fb aku eh...
atau call terus en. suami aku di talian 014-3256185 ....


blog en suami.. = clickstea

Tuesday, July 24, 2012

mini muffin untuk majlis anda...

ok...cerita pasal muffin cake gak lagi...hihihi..kali nie aku ada buka tempahan untuk bakal-bakal pengantin di luar sana yang masih lagi tercari2 mini muffin untuk dijadikan salah satu door gift mereka..huuhuh..

mini muffin nie sesuai sangat untuk dijadikan salah sati isi untuk beg goodies korung...
untuk promosi nie hanya RM0.45 untuk satu pack , 2 pcs...
haaa..murah kan....minimum order mestilah lebih dari 100 pack...
tempahan mestilah awal...untuk mendapatkan harga promosi nie, boleh la buat tempahan yer...
deposit han 50% dari harga... :)




harga nie bukan hanya untuk muffin cake nie tau, untuk tempahan Apam Ladybird tue pun sama gak..cuma aku tak sempat nak snap jer..
ok..jadi cepat2 ler buat tempahan untuk dapatkan harga nie yer... :)
terima kasih... :)

1 pack (2pcs) = RM 0.45
minimum order = 100 pack
deposit = 50%

seperti biasa untuk tempahan pm adik manis nie.. atau terus dengan aku , cinta03

Sunday, July 22, 2012

Alhamdullilah...

alhamdullilah...rezeki tuhan berikan....hasil jualan aku semalam....


hihhhii..nie tempahan dari FB adik aku...untuk penhantaran..yup klu area dekat jasin, melaka, penghantaran percuma..area melaka, RM8..hantar by hand.... ada rakan2 bloger nak rasa hasil tangan kami... :)

ingin buat tempahan.. klik adik manis nie..atau pm kat email aku atau FB cinta03 ....

untuk makluman, harga promosi dah tak der..huhhu..sekarang nie satu pack berharga RM3.... tak mahal kan....



Saturday, July 21, 2012

Tempahan Dibuka...

Alhamdullilah, syukur kita dapat meraikan 1 ramadhan yang amat di nantikan oleh kita...hihihi..perrrr..ayat permulaan aku tak menahan.....
hahahhaah..ok lah, sebelum aku bercerita lebih lanjut lagi apa tempahan yang aku buka nie, aku nak ucapkan kat semua umat islam di luar sana, SELAMAT BERPUASA!!! syukur, hari nie kita dapat jalankan ibadat puasa dengan sempurna..harap2 hari selepas nie kita dapat sempurnakan tanggungjawab kita yer.... :)
ok...masuk pada cerita...bermulanya 1 ramadhan tahun nie, bermula lah juga percubaan aku untuk menjual secara online...huhuhuh..harap2 dapat sokongan dari kamu semua.... :)
ok..untuk permulaan...aku nak kenalkan korung, APAM LADYBIRD....hihihi..ala yang aku update sebelum nie...ok, hasil aku buat pada hari nie, alhamdullilah....




harga pormosi, 1 pek = RM2 jer...
isi dalam ada 9 pcs....

alhamdullilah habis kesemua 6 pack tue...hihhh....takut gak nak buat banyak...jadi aku wat sikit dulu...bukan setakat apam ladybird nie, haa....nie dia, CUPCAKE COKLAT....huhuh....




perrrhhhh...tengah pose tengok benda nie....lap sikit ayak liuk tue..huhuh..
ok yang nia aku jaul dalam harga promosi :
1 pack = RM2
ada 8 pcs ok...hanya RM2...
jangan risau, aku yakin pembeli akan puas hati dgn rasa dia...huhuhuh...sbb aku yang buat..kihkihkih..

ok...promosi nie aku tak tahu sampai bila...ikut mood ler...mungkin dalam 2-3 hari nie jer, atau dalam minggu nie jer....untuk promosi nie, harga setiap postage adalah sebanyak RM8... (1 - 14 pack)

macamana nak tempah?? hihihi..
sila lawati adik manis nie... semanis kakak dia...PM dia k...
kenapa dia dan bukan aku? sebab secara rasmi nya, dia adalah ejen promosi aku...kahkahakha...siap ada ejen ko!!!!!

ok bagi yang nak buat sebarang tempahan majlis, amat aku alu2 kan...ha..leh ler korung beli pack nie sebagai tester tekak korung...kalau untuk majlis perkahwinan, ala nak buat door gift pun aku leh tolong pack kan...Tak pun tuk hidangan raya nie...ala..senang cerita just klik adik manis nie...

Sebarang pertanyaan akan dijawa oleh beliau...
SELAMAT MENCUBA KAWAN2
DAN
SELAMAT BERPUASA....

Tuesday, July 17, 2012

Apam angry bird???

addooooiiiii..bila la aku nak habis mengukus nie....huhuhuh...orang lain dah sedap tido time2 cam nie...aku nie ar, tak habis2 lagi mengukus apam'angr bird' la tu konun...huhuuhu...anak2 aku suka makan...ari sabtu itu ari aku ada buat, pagi tadi dah abis, anak2 cari...tak sampai hati plak..tue yang aku gagahkan diri buat gak ari nie...huhuu...itu tanda dia, apam yang aku buat nie sedap....wahhahahaha.......




hahahaha..hasil tangan cinta03....aku tau tak cantik...ala first time lukis gambar burung nie...kira okey ler tue....dah boleh buat niaga tau..tapi klu aku jual pun, akutak kan lukis nya gambar angry bird nie...





haaa..tue dia..klu aku jual pun aku akan lukis gambar lady bird tue...huhuh..cantik kan...dan termasuk yang love tue...huhuhuh..aku niekan jiwang kareeetttt!!!! hahahaha...kalau aku jual, ada tak orang nak tempah gan aku...hihihihhi....wei, dah rasa sekali nak berkali2 tau!!!!

mohon sumbangan

Akaun Fynn Jamal tadi dah kena block sbb transaction dah banyak masuk. Masih perlukan at least 20K lagi.

Please masukkan ke akaun suami dia :

(MBB) 105104050530 hazrilfitri hadzir
 

sumbangan anda amat dihargai....mana tahu, walaupun sumbangan kita kecil, kita dapat beri peluang kepada si kecil untuk lihat lebih lama di dunia ini... moga2 tuhan beri peluang kepada ibu bapanya untuk mengecap bahagia lebih lama bersama anaknya...



Thursday, July 12, 2012

Surah Al-Kahfi

Salam jumaat..penghulu segala hari...moga-moga kita semua diberkati oleh Nya..


Daripada Abi Al-Darda'i, Nabi S.A.W bersabda :
"Sesiapa membaca sepuluh ayat terakhir daripada surah Al-Kahfi, maka terhindar daripada fitnah Al-Dajjal."
[Hadis Riwayat Muslim dan Al-Nasa'i]

Daripada Muaz Ibnu Anas Al Juhani daripada bapanya daripada Nabi S.A.W bersabda :
"Sesiapa membaca awal dan surah Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya daripada kepala hingga kakinya dan sesiapa yang membaca keseluruhannya, maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi."
[hadis riwayat Ahmad]

Daripada Umar berkata : Nbi S.A.W telah bersabda
" sesiapa yang membaca surah Al-Kahfi pada hari jumaat, maka bersinarlah cahaya daripada bawah kakinya hingga ke langit. untuknya cahaya dihari kiamat dan diampunkannya antara dua jumaat"
[haids riwayat Ibnu Katsir]