Wednesday, December 28, 2011

Barang Antik

hobi terbaru en suami...suka akan barang-barang antik..tapi en. suami nie tak der la fanatik sangat gan barangan antik nie...dia beli, dan jual balik barang antik nie...

antara barang-barang yang ada dalam collection dia....
lampu nelon eh nama benda nie..memang dah lama...aku pun dah lupa....huhuhu..sebab aku tak berapa minat gan semua nie...
haaaa...benda nie pun ada....

meja nie memang aku minat......lawa...ukiran sangat detail..
cantik kan.....

semua nie memang untuk dijual...ada sesaper yang berminat???
dan diantara barang-barang en.suami masukkan (jual) kat  mudah.my
pinggan la (aku pun lupa pinggan ker dulang nie...)

mainan lama..nie mainan boat...guna bateri....
jam nie pun cantik...aku berkenan...memang banyak barang dia la...tapi banyak juga dah jual...
klu ada sesaper yang berminat nak beli barang antik, call en suami aku nie yer...
kalau korang nak cari barang-barang antik pun tak jumper2 ;eh tanya dia...hihii..
aku nie nak bercerita aku tak tau sangat hal-hal barangan antik nie....

nie no fon dia... 014-3256185
dan nie adalah link blog en.suami :

 
dan lagi satu en suami aku nie juga merupakan salah satu collection duit-duit lama tau..ko sebut jer nak apa...memang dia ada...tapi banyak collection dia dah jual...
apa-apa pun klu ada sebarang pertanyaan, jangan malu-malu call number tue yer...
 
 
 
 

Monday, December 26, 2011

Hujung Minggu......

cuti itu krimas itu ari aku tak jalan ke mana pun..mengemas rumah..al maklumla...baru pindah rumah..
huhuhu....klu pindah rumah sebab dah beli rumah sedap sikit..nie...pindah rumah sewa, sewa rumah lain...
eeeeee...lom ada rezeki la nak beli rumah...
nie pindah pun sebab tuan rumah aku tu nak duk rumah dia, dia dah balik melaka....yang tak sedap nya, pindah rumah tue nak cepat!!!! dalam masa seminggu dari hari yang dia bagitau nak duk rumah tue balik, dia dah sibuk taruk barang dia kat umah aku tu...
BAYANGKAN!!!! sakit tak sakit hati aku...nak cari rumah sewa bagai nak mati...kena tipu lagi..semua gara-gara nak cepat!!!!!
lasst-last dapat rumah sekat sangat gan mak aku...aaadddduuuuhhhhhhh, memang tak syok!!!!
tapi nak wat cam ner...ambik jer ler...dah tuan rumah nak cepat...tau-tau jer la klu dah pindah jamtu jer...
tak der paking2 lagi...terus angkut..nasib baik ada lori....


semua gambar nie masa aku lom kemsa rumah lagi..ambik masa kemas..ye la..pindah hari ahad petang...esok dah kerja..mau tak penat aku...nie yang cuti krimas itu hari aku mengemas rumah...
aku tak ambik la gmabar dah lepas kemas..hihihi..kema spun macam tak kemas sebab hero-hero aku nie rajiiinnnn mengemas balik...naik hantu aku...eeeee...

 nie dah kemas da rumah..so lepak dengan anak-anak..yang budak perempuan tue anak angkat along aku, tapi aku mmg dah sayang dia. en suami pun sayang gak dia..dah jadi cam anak aku...dia pun panggil an suami abah..aku jer dia panggil mak lang, pasal dia takut aku..aku nie kan garang...hihihi..kalah singa...

muka iman seposen daaa...

haa...baru nak ketawa anak-anak ibu...

iman memang sayang kat kakak dia nie....klu nak keluar jalan-jalan mesti nak ajak kakak dia nie..hihihi..
dulu dia panggil tasya jer...skung dah pandai..kakak..
sejuk aku tengok mereka...
kalau jalan-jalan orang mesti pandang aku...mesti diaorang cakap..
muda lagi, anak berderet...hahhahaah...





Nur Qurratul'ain


ini budak....sekarang sudah pandai menyiarap...bukan tue jer....dah mengundur2 kebelakang..
nak dibandingkan dengan abang2 dia...dia lagi cepat la..menyiarap terus kebelakang..pastu bergolek-golek...

hiihih..dan lagi satu, asal agah jer, dah sengih...hihihipandang sikit pun dah tersengih...memang manis anak ibu nie....

baru-baru nie peal baru dia...dia dah pandai menyembur...abis ayak liur dia terkeluar...menjehjeh2....
jangan la buat dia marah ker...nak nangis ke..memang asyik menyembuh jer...hihihihi

~~ tengok tue...~~
~~~ya allah...menyembur je...~~~


hihihi..nak tido nie...ibu dia jahat...sibuk nak ambik gambar...

sayang anak-anak ibu.....




Wednesday, December 21, 2011

Melaka WonderLand

19.12.12 ari isnin aku gie melaka wonderland....huhuhu..gie gan family en. suami...
lagipun memang dah lama nak bawa anak-anak jalan2...tak kisah ler...dalam melaka pun dalam melaka la...janji aku jalan-jalan....

pukul 9 pagi kitaorang dah dah tunggu family belah en. suami kat sana...kiranya kami orang terawal datang la...aku dah xcited dah nie...huhuhu..dari tak nak mandi dah nak mandi lak...
 danish plak...yang mula-mula tadi xcited gak, tiba2 dia melalak sakan...aku kata knp ler budak nie buat hal...gupernya..dia takut bender alah ni..replika taman tema air nie..dinesour2 nie...melalak2 dia takut...nak tak nak, en.suami kena dukung dia..huhuhuhu...

tengok tue..nak ambik gambar, sempat dia jeling bende alah tue..takut sangat!!!...
abang stady jer lagi...hihihi...
nak pujuk anak-anak sabar, tunggu yang lain, umpankan aiskrim...hihihi pagi2 makan sejuk ko..

senyap ko eh dapat makan aiskrim...

masa tengah tunggu yang lelain datang, alih-alih keluar plak patung-patung icon taman tema nie...hihih...
banyak iman gan danish tercengang tengok patung2 nie...iman nak juga ambik gambar gan patung nie, danish,,,jangan harap la..penakut!!!

~~~ nak ambik gambar tapi pemalu....~~
~~~ketua lanun..huhuu~~~
 ~~~ibu nak gak bergambar...~~~

rupa2 nya setiap hari replika patung nie akan menari tuk 2 lagu, satu lagu budak2 satu lagi poco2 ko..hihii...lepas tue ada budak2 lak menari break dance (betul ker aku eja nie???) setiap pagi rutin diaorang..lepas tue sambut kedatangan pengunjung...bagus..budak nie dapat gak cari duit tepikan..daripada duk melepak, tunjukkan bakat korang berjoet kat sini..hihihi..walaupun aku gan en suami jer tengok pada masa tue...
 dalam 10 minit jer..pastu diaorang masuk dalam balik...
dalm kul 9.30 baru ler orang yang ditunggu-tunggu tiba..hihihihi..makin xcited ler iman...nak-nak dah lama tak jumper sepupu dia...
anak buah kesayangan aku belah en. suami...awin gan syafiq...
datang jer, terus beli tiket...
memandangkan hari biasa, jadi tiket untuk sewasa RM26, warga emas RM15, budak nyer aku luper berapa, tapi anak2 aku free pasal tak tinggi. dia ada ikut ketinggian..

ambik gambar dulu...satu family jer tak der....family along...klu ada lagi ramai nie...
sebelum masuk, beg dicheak, untuk memastikan tiada makanan dari luar dibawa masuk ke dalam..
erm...dia cheak pun ala kadar jer..hhiihih..nyesal tak bawa masuk...sbb mak siap masak ko..nasi lemak lagi...
kitaorang kena jalan 10 minit sebelum sampai kat tampat mandi..sampai jer...perh...anak-anak buah aku dah tak tahan..iman dah ngikut..hiih...

untuk budak2 nyer main..tapi mak budak, kak budak, bapak budak pun ada dalam nie...
iman en suami jaga...control dia...tapi tak lama dia mandi..sekejab jer...dah tengelam terus naik balik..dia lagipun tak tahan sejuk. dan lagi satu tak der kawan..nak kawan gan sepupu dia dah besar2 semua, yang ada sorang, alya..tapi alya pun ibu dia control...huhuhu...klu ada tasya (anak along aku)  anak buah aku yang aku anggap cam anak aku tu, mmg  berendam tul anak2 aku..tapi dia demam lak...tu yang tak bawa dia...



~~budak takut sejuk...sama cam abah dia...~~~

si danish plak...mmg suak main air, tapi tue la..anak aku sorang nie mmg penakut sikit...tapi tagas dalam diam...aku tak kira..aku paksa gan dia masuk..melalak2 dia..tapi sekejab jer...lepas tue dah start main air...oleh kerana anak aku sorang nie pendek, tambah plak penakut, jadi mandi pakai pelampung...dia nie pun cam abang dia gak..kejab jer..bila dah sejuk, naik darat balik...


last2...dua-dua duk kat tepi tebign jer..kocak2 air guna kaki...masa mandikan danish nie, Qurratul'ain tengah tido...bagus jer lepas danish naik atas, anak dara aku nie bangun, jadi aku bogelkan dia, tinggalkan pampers gan seluar, bawak masuk kolam..ambik ko....senyap jer dia..suka aku tengok..air ada la sejuk..dia leh sengih2..yang kelakar nyer, leh bantai tido lak dia..mata stim jer...hhihihihi...



~~~ alya gan qurratul~~~
~~~si tembam~~

lama juga qurratul berendam dlm nie...hihihhi..dah tengahari ujan dah turun, baru aku naikkan qurratul...salin baju, terus tido...penat la tue...
pukul 2 baru kitaorg gerak balik. ok la gie kat sini. bawak anak-anak syok. nanti planning nak gie gan family aku lak..hiihih..mesti syok...
~~~eh...buat-buat tido lak diaaaa...~~~