Tuesday, January 10, 2017

S.E.N.D.I.R.I

Tahu tak , kesilapan besar lelaki nowadays adalah terlalu selesa membiarkan perempuannya hidup berdikari dan menguruskan hidupnya seorang diri . Its good for them but not healthy for the relationship , i tell you . Yup , perempuan zaman sekarang mampu memandu sendiri ke mana hala yang dia ingin tuju . Beli barang keperluan di pasaraya sendiri . Eat alone among the crowds . Menguruskan emosinya sendiri . Either menangis bawah shower . Atau seronok makan kek depan tv sendiri .Dan kamu tidak langsung bertanya rutinnya kerana kamu fikir tak banyak beza pada rutinnya setiap hari . Sibuk memenuhi kekosongan jiwa di media sosial , smartphone application atau game daripada mengambil tahu kekosongan pasangan sendiri . Samada kewujudan kamu disedari atau tidak.its same.sampai satu tahap dia akn fikir semua benda bleh buat so apa guna ada kamu lagi?
So, hati-hati...
True mark of an independent woman is you all know she can live without you . She may be 'extremely comfortable' with the ease at which she feels she can manage everything in her life . But dont take them for granted . Call , text or talk to her daily . Jadikan itu rutin walau di mana jua. Tak kan masa bercinta je chatting bagai..lepas nikah lagila kena buat benda-bendani. Walau kesibukan mengejar kamu . Walau masa mencemburui kamu . At least ask her - How hectic was your day today ? Did u sleep you well last night ? Benda yang kamu rasa remeh dan kecik untuk ditanya itulah yang sebenarnya mampu menyentuh hati dia , paling dalam . Dan sekurangkurangnya dia masih rasa you are still there in her life . Sesekali jadilah pendengar yang setia dan hargailah pasangan kita seadanya..

#copyandshare
#sumber : fb

----------------------------------------------------------

rasanya aku ada up benda nie dulu..
yup aku akui 100% benda ni... sbb aku lalui semua.. bila pasangan kita tau kita seorg yg berdikari.. seorg yg pandai cari duit, pandai handle masalah, so dia akan ambik jalan mudah.. sbb dlm kepala hotak dia, dah set yg kita dpt handle semua...

tp aku dulu, aku ckp apa yg aku nak...huhuh.. sbb aku tau lelaki ni mana leh baca hati pompan.. bukan lelaki je.. manusia.. mana leh tau baca hati org.. ye dak...

aku dah biasa hidup sendiri.. semua aku buay sendiri.. semua aku hadap sendiri.. pasangan?? tipu la klu aku kata aku x nak hidup berpasangan. aku normal ok.. walaupun dah potong rambut mcm jantan nie.. aku masih bernapsu tulin..hahhaha.. bukan lesbian okkkk....

entah la... agaknya aku dah terbiasa handle semua.. jd bila aku ada masalah, aku minta tolong org, org x nak tolong, aku no hal.. huhuhu.. n bila org nak aku berubah aku ada keras sikit, sbb.... aku dah biasa jd mcmnie.. n aku rasa semakin hari sifat penting diri aku semakin nampak...hahhahahah.. aku jd macam 'mereka' yg lain.. sape mereka?? adik beradik aku...semua jaga family memasing.. bagus la kan.. ko dah jaga family kau tu mmg bagus la.. sape kata tak bagus... yg tak bagusnya... kau nie ada mak ayah.... mentang² aku duk ngan mak ayah, x yah la nak lepas tangan sgt.. maksud aku lepas tangan... ko ambik la hati diaorg nie.  bukan lama sgt pun hidup lagi... nnt aku takut bkn mak ayah gie dulu..kita yg sihat nie gie dulu...

aku x marah kau nasihatkan aku.. tp x kena time.. sbb aku mmg tgh marah kau.. aku makin menyampah tgk kau.. makin meluat.. sgt meluat.. aku rasa mmg aku dah makin lain.. aku dah asingkan diri aku dgn adik beradik yg lain.. x byk ckp... x byk bunyi.. aku x suka... mentang aku nie duk ngan mak ayah, aku silap sikit, kau punya ckp mcm besau sgt kesalahan aku tue... so aku ambik langkah mcm kau juga.. kau jaga family kau, aku jaga family aku... aku susah kau tak de nak tolonng aku kan????

nasihat aku kat korang....yg mn ada mak bapak... yg dah berfamily.. ingat.. mmg la korung dah ada mak ayah..tak salahkan korung jaga hati diaorg... bukan selalu
ko sesama ngan mak ayah kan..so sebolehnya ambik hati diorg.. kdg diaorg nie mmg x byk bunyi.. tp hakikatnya makaaaaan  hati ngan korung..

n blk pd tajuk... kpd en.suami² kat luar sana... jgn lepas kan sgt wife anda.. walaupun diaorg boleh buat semua..  klu ko x caya, cuba benda yg dia leh handle ko tolong... confrim mlm dia lyn ko mcm king la... ko juga suka kannn.. jgn menyesal dikemudian hr... mn nak cari bini sebaik bini kauuuu... so jaga bebaik... ok.. dah cukup membebel.. bye...

No comments: