Saturday, December 17, 2016

Persiapan Sekolah 2017

kejab je nak masuk tahun 2017 erk..
makin tua dah aku..hahahah.. sedau diri dah tua... tp aku tetap comel n cute... sila akuinya ok!!!!

td siang aku shopping brg bdk.. beli baju sekolah ngan pekakas sekolah.
alhamdullilah hampir satel semua..
bapak diaorg yg kata nak bg aku duit rm800 bg aku rm300 je.. bengkek aku..
tue pun bg bila aku dah memekak.. huhuhu..jahat aku nie..

so td aku bawa la anak² gie beli brg..
bayangkan aku sorg control 4 org yg melasak...huhuhu.. nasib baik anak aku dengo kata la gak.. tp kena gak cubit..hahahaha..mana tak nya.. aku nak test baju alih dia dah ada tingkat atas.. bengkek mak nak.. kitaorg beli kat hari². ok la.. murah gak situ..huhuhu.. habis rm450...
yg mencabarnya aku td bawa si husna la.. bdk br dapat kaki, dah la kenet.. tetau hilang dlm baju..huhuhuhu.. nasib baik abg kakak leh control awk syg.. n awak x byk ragam..

kat hari² aku dapat la aku beli
4 pasang baju sek pg (2 iman, 2 amar)
4 pasang seluar sek.
4 pasang bj sek. agama
2 pack stokin
2 sampin
5 pcs seluar sukan

beli tu je dah kena rm450..huhuhuhu..
baju atul next time plak ibu beli... satelkan abg awknya dulu..lepas gie sana, kitaorg drive thru mcd.... makan dlm kereta je.. tp aku x makan pun. aku dah bantai mkn kentang ngan nugget dah koyang...

aku bajet nak bawa anak² tgk wayang... teringin dr dulu nak bawa diaorg tgk wayang.. tp memandangkan aku nie mmg x biasa sgt, tak confident sgt, termati niat aku tue.. so aku pusing², cari kejab org tue... x ketemu gak!!!

ank² dah ajak tgk wayang dah nie.. pikir² baik aku beli brg sekolah diaorg.. so aku gie kipmart. gie Soon Siang Stationary.. mmg tgh ada offer kat sana. memurah.. so aku lepaskan anak² cari brg sendiri. pilih sendiri brg   happy le diaorg..huhuhu.. seronok bila tgk anak² happy nie. hilang penat kejab....

balik memasing senyum le.. tp saat menyentuh perasaan bila anak berborak ngan aku. balik tur last sekalk kitaorg beli beg.. so dlm purse aku langsung x de duit dah. anak² plak perasan.. dlm happy nampak gak risau muka diorg tue yg ibu x de duit... nak² ada lg brg diaorg x beli..

iman = "tak apa ibu.. nnt iman kumpul duit. kita beli brg.."
atul =  "nnt atul pun cari duit tuk ibu"
amar = "haah bu.."

aku senyum...

iman : "nnt iman ngan amar ikut atok gie masjid. nnt dpt duit.. kita simpan.."
amar : "atul ko cabut bulu ketiak atuk..hahahahah.. nnt dpt upah"
pastu memasing gelak.. dgn aku tergelak.. semua mmg ngelat bila atok suruhkann... hahahaha..

baik anak² ibu... insyallah, ada rezeki kita syg... ibu syg kamu semua...
muuuuaaahhh..

1 comment:

Pha Is said...

kejap je dah nk 2017.. x lama lagi cuti sekolah pun dah nk start balik..