Thursday, June 30, 2016

TERIMA KASIH

teringat akan satu kata² semangat yg diterima saat penceraian aku terjadi...
"jangan mudah mengalah... bersyukur.. TUHAN takdirkan penceraian, untuk kau jaga mak yg tgh sakit.. sgt beruntung..  tak semua dpt jaga mak ayah.."
yup... betul.. seandainya aku masih lagi ada ikatan.. belum tentu aku dpt sepenuhnya jaga mak yg tgh sakit masa tue..
aku lepaskan kerja tetap.. dan di susuli dgn perpisahan aku.. dan masa itu.. mak tgh sakit..tak boleh berjalan.. perangai sebijik macam anak² kecik.. merengek.. sehingga satu hari rasa tak tahan aku drive keluar, berhenti kat petronas menangis.. menangis... n dlm masa yg sama mengadu kat Noor Aini .... dlm 10 minit dah ok, balik buat mcm biasa.. hahahaa..
masa tue.. hebat dugaan.. dgn anak² yg melasak.. dgn mak yg sakit.. ditambah dengan ex yg lempar fitnah atas aku..
tapi aku bersyukur... sbb mereka inilah kekuatan aku.. saat aku jatuh, mereka sentiasa menghulurkan tangan tuk aku berpaut...
anak² ibu.. yg memahami ibu.. yg tahu nenek dia sakit.. mengharungi sama dgn ibu.. walaupun kekadang mulut atul x de insurans.. hahahaaaa..
tetap tahan melayan kerenah nenek yg on off..
ayah... org yg sentiasa bersama aku.. tetap mempertahankan anak dia yg sering dilempar fitnah.. yg kekdg x tahan memberontak dlm diam.. yg sentiasa menghulurkan tangan di kala aku hampir lemas dgn kehidupan... terima kasih ayah.. terima kasih.. tanpa ayah.. tanpa mak.. ckin x mampu teruskan kehidupan yg perit nie..
adik² Ammer Amm , noor ain, LukkMan MohaMad yg sentiasa membantu akk, layan gila akk..
dan abg aku, Mohd Noor Marzuki yg sentiasa menyokong aku.. walaupun pd awalnya dia marah aku.. hahahaa.. aku tau long.. kau sayang aku..  kau tetap jaga aku dr jauh.. aku tau tue..
dan angah... aku tau.. aku tetap menjadi adik kesygan kau.. walaupun kekdg aku tempat lepas marah kau..hahahahaa..
kita tak hilang semua ngah..malah kita beruntung sbb kita dpt bersama mak ayah... jaga mereka.. (walaupun kekdg mcm mereka plak jaga kita)
adoiiii... panjang lebau plak luahan nie..
sekian. terima kasih..
*sambil lap air mata....
"TERIMA KASIH YA ALLAH...
kuatkan la hati aku.. tabahkan lah hati aku...
bukakan lah pintu rezeki ku Ya Allah..
ikhlaskan lah hati ku Ya ALLAH
Kuatkan lah diri aku dlm segala dugaan yg kau berikan..."
buat abg... terima kasih.. terima kasih juga selalu bg kata semangat tuk sy.. faham atas apa yg sy lalui.. segala keluh resah.. meroyan, ketawa, kegilaan,
terima kasih.. yup.. mungkin kita mmg tiada jodoh.. dan hadirnya abg.. saat semua ini terjadi.. tak mungkin dpt sy lupakan.. terima kasih..

1 comment:

orked violet @ SYA said...

mase sya dalam pantang, sya panggil sorg tukang urut ni. she's quite populer kt tmpt sya. sepanjang berurut die cite macam2. die cite die jage arwah mak die sakit. die ckp rezeki die, anak2 membesar semua menjadi. yg bongsu still study dekat mesir tp ade buat bisness kecik2 xingat jual ape, tp semua pon bg duit bulan2. anak bongsu study x habis smpai boleh belikan kete utk die (mmg die dtg berurut drive sndr semua). die ex staff nurse. berurut saja-saja wlwpon anak-anak dah x bg.

so pada awak, stay strong (i wont say "be strong" because i know you are strong). allah knows the best. certainly he has plan for us. have faith :)

moga anak-anak membesar, berjaya dunia akhirat, and berbakti pada awak sama macam awak buat kt mak awak. insyaallah.. aamiin