Sunday, May 22, 2016

Janda Jangan dihina!

Jangan pandang rendah pada JANDA...JANGAN hina isteri2 yg lain..... nasib kita blom taw lg caner..

Meh sini hakak nk JAWAB post tu. Nak taw knapa??

-semasa brgelar isteri, kewngan x ckup..tu pon sengkang mata tlg suami cari nafkah
-Masa gelar isteri, x ckup masa utk melawa..sebok urus rumah tangga trmasok melayan karenah suami..
-Masa gelar isteri, suami sndiri pon x pernah belikan myk wangi, makeup lawa2, baju mahal2..manjang kate nyer duit x ckup.
- Mase gelar isteri, suami manjang jeles..wahal baru calit lipstik merah jer pon..
-Masa gelar isteri, x sempat nk pasang badan, dah pregnant lg. Anak brderet2. Isteri yg kne urus sume..
-Mase gelar isteri, masa byk habiskan dlm umah jer..tu pon nasib baik 3 bln skali laki bawk g jenjalan. Paling2 pon umah mak mertua..

Bila dh gelar JANDA.. kita dah ada duit sndiri dan BEBAS wat apa utk diri sndiri. Kita ada MASA utk manjakn diri..

Sekian. :)

#hargaiisterianda
#isteribukanhamba
#isteribukanoranggaji
#jandajangandihina
#apasalahjadijanda
#fahamihatiwanita

kredit = E-na Sayang (fb)

-------------------------------------

apa kau ingat org suka sgt dpt title janda.. plzz la.. ko x rasa kau jgn byk ckp..
jgn ingt semua janda nie jahat...

asal sebut janda je.. kau pikir lain dah.. baik lelaki mahupun pompan.. asal janda nak kawin ngan laki org kau ckp janda tue jahat... asal janda melawa kau ckp janda tue nak jual body... asal janda kawan ngan lelaki kau ckp laki tue tanggung janda tue...

klu x kenal jangan kau nak menilai membabi buta.. n yg laki bini tue... jgn nak hiprokrit sgt bahagia.. walhal ko laki bini duk serumah tapi memasing hadap hp!!

aku marah?? huhuhuhu.. tak pun.. tapi nenyampah dgn org² yg pandang serong dgn status 'janda' nie...

2 comments:

Ahmad Syafawi said...

Hanya DIA yg layak menilai hamba NYA...saya sgt respect sorg wanita yg bergelar anak yg membantu menyara & menjaga ibubapa dia (sbab bila dah janda dia kebanyakan nya akan blk kepada ibubapa dia), dia juga la ibu, dia juga lah bapa....dia juga lah seorg sahabat kepada org2 tertentu sahaja (sebab xsmua org ikhlas kawan dgn janda, nak plak yg cantik/kaya)....."dia" tetap sorg yg sgt ISTIMEWA utk sy.

Bila Hati Berbicara said...

org yg menilai sebegitu dia xpandang diri sndiri...bumi ni bulat..akan sentiasa bputar..hari ni hari org..esok lusa hari kita..kita xtau...jadi pd org yg mnhina tu jgn mnilai tanpa usul periksa..kadangkala perempuan bukan suka2 bgelar janda...tp atas desakan lelaki juga perempuan rela bgelar janda...jgn ambik peduli ckp org beb..i know u...:)