Saturday, October 25, 2014

hanya bebelan aku

terasa nak membebel kat sini..huhuhu..
mmg dah lama sangatnaku tak update blogbkan..
update pun pasal jual barang..tuo tap aku post pasal penceraian aku..
ramai juga yang tanya aku punca dia??
tak boleh cerita dgn lebih detail..nnt jatuh aib..betul tak??
cukup aku ckp puncanya pasal tanggungjawab dan kasih sayang..

soalan kedua org tanya, ko x nak dia lagi? x nak rujuk? anak2 kecik lagi?
bagi aku tidak...hati aku dah kosong... tiada ruang kasih dan cinta untuk dia. walhal kami bersama bukan dlm tempoh singkat. hampir tujuh tahun...bercinta tahun 2003, kahwin tahun 2007 dan berpisah pasa tahun 2014..
kesian kat anak2? tidak...aku lagi kesian kat anak sepanjang kami bersama? kenapa? sbb aku sering melepaskan kemarahan aku pada anak2..
kesian anak2 aku..anugerah tak ternilai bagi aku..anak2 pun dah biasa tanpa dia..sbb dia sendiri yg menjarakkan hubungan itu...
tidak...aku tidak akan tamak dlm kasih syg itu..aku benarkan dia ambil anak2 bila2 dia nak... tapi untuk aku balik pada dia...tidak..tidak..tidak...
hati ini dah beku.. hanya ada perasaan kesian...bukan sayang...

kenapa bila dah berpisah baru nak buat semua itu?? baru tersedar?? aku dah lama bgtau..jangn biarkan aku...nnt syg itu hilang...bercinta dgn aku setiap hari...tapi syg...dibiarkan aku... dan akhirnya memakan diri sendiri...sayang itu terus hilang... aku telah cuba.. pujuk hati agar jgn terlalu gopoh...jgn terlalu mendesak..tpi aku x boleh..Tak boleh...

semua terjadi dengan izinNYA.... semua ketentuan DIA....DIA izinkan semuanya terjadi... insyallah aku akan menjadi lebih kuat selepas ini. mungkin dan biasa hidup sendiri...hihihihi..jadi x terasa kehilangan ini...pelik anak2 pun sama..
nasihat aku pada dia... jgn biarkan anak2.. jgn biarkan anak2,hilang kasih syg seorg ayahnya.. mereka adalah amanah...biar kita berpisah..tapi jgn pisahkan anak2..jgn hilangkan kasih dan sayang anak2.. cari anak2... jgn nnt dah tua baru nak cari anak2..saat itu plak anak2 dah faham segalanya...

1 comment:

timm bill said...

semoga akak terus tabah mnghadapi liku2 hidup selepas ni eh..^^