Tuesday, May 14, 2013

Sambal Goreng Ikan Bilis!!!



benda paling leceh nak dimasak. betul tak? hihiihih..en.suami kit asuka makan, tapi nak masak..aadooii..leceh. jangan susah hati, aku ada berita baik untuk korung. dengan hanya RM12 korung dapat makan Sambal Goreng Ikan Bilis nie.. tak payah susah2...

rasa..uummpphh...mavelos...macam mak2 kita masak. sedap. jangan risau, sambal nie tahan sehingga 2 minggu. mudah bukan. makan dengan nasi panas2, dadar telur, masak ikan masin..perrrhhh.. meletup la...




sedap bukan? lap sikit ayer liur tue..hhihihihi..


6 comments:

||aLeaSaRa|| said...

salam sis.wah fav tu.sis kena rajin blogwalking dan promote kat student U..depa duk hostel mmg perlu sgt2 smbl ikn bilis ni.tak lama lagi kan puasa..so senang makan time sahur/berbuka ke...

teringat masa duk hostel,atok sllu buat,mmg best makan dgn telur dadar,sup sayur dan smbl ikn bilis...perghhh...

p/s-->sis cuba try setting komen ni jadi 'pop up windows' nanti lagi laju kitorang komen :)

cinta03 said...

tq dear.. makan nasa panas...cukup..pergghh..menjilat jari tue..hihihi

orked violet @ SYA said...

eh, ni sambal yang kering tu ek?? nak2!! Sya siap mintak kt Cha recipe. Tp nk buat xtaw biLe La kan..

sambal ni mkn ngn roti sedap. makan ngn bubur mmg pergghhhh.. hehehehehe

pos cmne nih? pos laju ker?? reply kt blog Sya plsss...tkt Sya xperasan ur reply

BTW, Sya da foLLow cni. Nnti foLLow Sya jugak ek~

orked violet @ SYA said...

Dear, Sya da transfer taw. Sambal ni ade packaging yg besa lg ker??

Pokok Manggis Depan Rumah said...

terima kasih kongsi cerita ini.
http://pokok2u.blogspot.com/2013/05/nasi-lemak-sambal-bawang.html

Sally Samsaiman said...

tuuuu diaaa...dok leleh air liuq weh! hahaha