Tuesday, April 9, 2013

Pembuli dikenalpasti!!!

Polis cari pelajar samseng belasah rakan sekolah
Oleh ILAH HAFIZ AZIZ

KUALA LUMPUR 10 April - Polis sedang mengesan pelajar-pelajar sekolah menengah yang berseronok membelasah seorang pelajar lain dalam kejadian yang dipercayai berlaku di Pulau Pinang.

Kejadian tidak berperikemanusiaan itu dirakamkan oleh salah seorang pelajar samseng itu dan video itu tersebar di Internet.

Polis Diraja Malaysia, menerusi laman Facebook rasminya, hari ini meminta orang ramai yang mempunyai maklumat atau mengenali individu-individu yang terlibat di dalam klip video tersebut supaya melaporkannya di balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

"Pihak sekolah, mangsa atau keluarga yang terlibat juga diseru tampil untuk membuat laporan di balai polis terdekat," menurut kenyataan polis dalam laman Facebook itu.

Video berdurasi satu minit 32 saat itu memaparkan seorang remaja yang masih memakai pakaian sekolah dibelasah sekumpulan remaja lain, dipercayai rakan sekolahnya di dalam sebuah kelas.

Mangsa itu dilihat tidak melawan apabila seorang remaja yang memakai baju T berwarna kelabu menyerangnya bertubi-tubi - menumbuk, menendang dan menyiku mangsa ala Tomoi.

Kejadian itu turut disertai oleh dua lagi remaja lain yang turut sama membelasah mangsa. Salah seorang daripada mereka berbadan gempal.

Mangsa turut dipukul menggunakan objek keras dan pesta pembantaian itu hanya berhenti apabila seorang daripada anggota kumpulan itu meminta agar perbuatan itu dihentikan.

Dipercayai pembantaian itu disaksikan oleh lebih daripada lima orang dan kebanyakan mereka hanya tertawa melihat mangsa dijadikan punching bag bagi kumpulan samseng itu. - UO



korung ada tgk tak klip video kes nie..mmg hati aku sakit sangat tengok..
geram yang amat..sedih pun yer bila terkenangkan mangsa pembuli...
ko reramai, lawan budak tue sorang..mana la boleh!!!!
dekat forum aku selalu lepak, mmg tengah hot pasal benda nie...
sekejab jer dapat info si pembuli2 nie...
perhh...terer giler diaorg cari info..
jom aku shared ngan korung antara si pembuli2 bodoh nie!!!


SALAH SEORANG PEMBULI TELAH DIKENALPASTI
NAMA : IZZAT SYAFIQ
SEKOLAH : SMK TUN HUSSIEN ON, PENANG
TWITTER : https://twitter.com/ijatsyafiq
BLOG : http://izzatashadiari.blogspot.com/
BUKTI : http://imgur.com/gWEINkh 



Nama : Luqman Hakim Ahmad (Pembuli Utama aka Suspek Utama)
Twitter : https://twitter.com/AkimKeding
Instagram : http://instagram.com/akim_keding/
Facebook : https://www.facebook.com/douboutawesome
Facebook Page : https://www.facebook.com/hakimunched
Blog : http://hakimdobout.blogspot.com/

 https://www.facebook.com/ijatshapiq

FB KETUA KELAS https://www.facebook.com/adli.hakim.338?fref=ts

https://www.facebook.com/hakimunched

http://m.facebook.com/ijatshapiq?_mn...14349749204398

https://m.facebook.com/photo.php?fbi...00000449024372

https://www.facebook.com/muhammad.munir.3956

Nama : Luqman Hakim Ahmad
Twitter : https://twitter.com/AkimKeding
Instagram : http://instagram.com/akim_keding/
Facebook : https://www.facebook.com/douboutawesome
Facebook Page : https://www.facebook.com/hakimunched
Blog : http://hakimdobout.blogspot.com/

blog khas info kes pembuli nie.. - http://pembulismktho.blogspot.com/ 

No comments: