Thursday, October 18, 2012

tips cinta03 untuk mendapat zuriat

tiba2 petang nie aku nak bagi tips kat korung yang belum dapat zuriat... ingat, nie cuma tips jer tau, semua kuasa TUHAN. kita nie manusia hanya mampu merancang dan berusaha, dan yang penting, kita kena sentiasa berdoa dekat DIA kerana dia yang menentukan segala2nya....lambat atau cepat semua kuasa TUHAN.. DIA yang mencipta kita, DIA berhak ke atas kita....
 
ok, balik pada cerita....tips2 nie aku dapat dari pengalaman, majalah2 yang aku pernah baca, dan dari kekawan sekeliling aku....
 
 
1. JAGA MAKAN DAN MINUM
 maksud aku nie, jangan minum air bergas, yang tajam2 nie...begitu juga gan makanan. jangan makan nenas, benda2 sejuk nie kalau boleh elakkan. kadang2 mmg ada orang kata, "ALA AKU DULU NAK MENGANDUNG MAKAN NENES MUDA TAK TUMPAH DARAH PUNNNN..." memang la..sebab awak tue mmg dah ada isi, dan dah tahu kekuatan rahim awak, tapi sekarangnie, bagi orang yang belum mendapat zuriat, kita tak tahu keadaan atau kekuatan rahim kita. so lebih baik berjaga2.. tapi jangan melampau sangat yer...huhuhuhu..sampai semua tak leh makan...cuma, jangan amalkan. nak2 bila time dah abis period, dan lepas bersama suami, jangan makan benda2 nie... dan masa dah nak dekat period tue, jangan makan benda2 tajam nie...
 
 
 
2. WAKTU SUBUR..
 
ada orang fikir waktu subur ni paling sesuai untuk bersama. yep memang tak dapat dinafikan...tapi bagi orang yang tak tahu waktu subur, senang jer...jangan stress sayang..jangan asyik nak mengira waktu subur...korung on jer bebila korung suka..tak payah waktu subur tue baru nak push diri berbagai...ENJOY THE GAME!!!!... biarkan diri anda berada diawang-awangan....(***cehhh...)
waktu paling sesuai korung bersama, adalah pepagi buta tue, sebelum bangun subuh...ha....time tue, memang hormon lelaki ada up sikit..ada cergas sikit...kalau tak caya, cuba, kurng bangun waktu tue, tengok en.suami masing2, (**tengok adik dia yer...) kihkihkih..paham2 jer la....
 
malas nak bangun yer.....kalau en.suami tu emalas nak bangun, kita si isteri jangan marah..jangan terus nak kejut terus on main....main kan peranan anda sebagai seorang pengoda....usap, belai yer...CONFRIM BANGUN PUNYA!!!!!!
 
 
 
3. KEMUTAN
 
sorie...ayat agak keterlaluan..tapi tak per la..aku ceritakan juga...sewaktu en.suami anda hendak melepaskan, anda peluk dia, atau pegang punggung dia. bila dia dah lepaskan, so anda terus lekapkan lebih dekat pada anda, dan waktu tue, korung kemut ler sekuat2 nyer...(*tolong berlatih kemut yer...) aku yakin, bagi pengantin baru nie, ada sesetengah tak tahu kemut tue apa...kemut tue, macam ko tahan kencing...ha..tue ler dia....nanti aku ajar cara berlatih kemut nie... ok, bila en.suami dah lepaskan tue, jangan terus cabut yer...kasi rendam lama sikit..ko tido atas badan bini ko pun tak per ler...jangan lena..dalam 5 minit ko cabut ler...hhihihih...
 
 
**senaman kemut nie, bila-bila mas boleh buat..waktu menaip nie pun ko leh buat, apatah lagi bila ko tengah baca entry nie...ko ko kemut, (tahan kencing) tahan dalam 10 saat, kemudian lepaskan perlahan-lahan..maksud aku, tarik nafas, hembus perlahan2 macam tue ler lebih kurang, pastu bila dah 10 saat, sambung kemut lagi...buat berulang2 yer.... :) sebenarnya ada senaman dia, nanti aku upload kan...malas nak cari buku tue, pastu scan...
 
 
 
4. JANGAN STRESSSS!!!!
 
paling penting, tolong jangan stress. bila korung stres, hormon korung lari tau..so, nak main pun dah tak best...stress....perh...tak boleh la klu stres2 nie..tak enjoy...yang penting kena enjoy yer...pastu sebelum tue niat la.....niat, doa kepada TUHAN supaya dikurniakan waris...menambahkan umat islam...
 
 
 
5. POSISI
 
ekhem..rahim nie ada berapa jenis aku pun lupa. bagi yang jenis rahim terbalik, posisi yang paling bagus adalah doggie. ada penat sikit la...bila dalam keadaan begini, air mani akan sampai ke rahim isteri...kalau posisi biasa, tak sampai beb...(*nie aku terbaca kat FB) so klu tak tahu rahimkorung jenis yang mana, apa salahnyer buat posisi nie yer... buat macam yang aku cakap tadi, tahan lama sikit, jangan terus cabut yer....
lagi satu, kalau posisi biasa, kasi alas sikit bantal...kenapa? aku pun tak tahu..lelaki tahu ler...aku malu nak tanya, huhuhu
 
 
 
6. BERDOA
berdoa, dan terus berdoa...jangan putus asa yer...tue yang penting....
 
 
setakat nie, nie yang aku dapat bagi...dan tips yang lagi satu nie, ayah aku ada bagitau..nie aku baru tahu. sebab kawab aku ada kirim kat ayah aku doa untuk dia mengandung..so ayah aku sanggup dan akan buatkan air tuk dia..(air zam2)
 
selepas period, selepas mandi suci tue, ambil air sembahyang, sembanyang bersama suami, sembahyang hajat, pohon kat DIA minta pertolongan dia..kemudian, air zam zam tue, ambil segelas, minum bersama suami, selebih dari gelas tue, ambik, dan sapu pada ari2 kita, isteri..amalkan...
 
ayah aku kata, nie kita pohon dari DIA..bukan orang lain...kita berurusan sendiri dengan TUHAN....
 
ok, selamat mencuba yer semua...
 
*aku nie nak buat entry nie pikir banyak kali tau..nie malu gak nie....huhuu...i kan pemalu orangnya....
 
 
 


4 comments:

~misshuny~ said...

thanks for sharing...tgh berusaha jugak ni...7 bulan dah kawen...tp weekend wife..huhu..hrp2 ada rezeki nanti..=)

Dhiera nadhirah said...

nice sharing dear!

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

TQ de info...

lam dh tak jngh kat sini.... bz banget kaooo

cinta03 said...

tue ler..lama sangat tak dengar berita... bz nak kawen ker??/ huhuhuh