Friday, August 31, 2012

tema Merdeka ke55

setelah sekian lama, baru la nie cinta03 nie nak mebebel yer kat blog nie....huhuhuh...tersangat la sibuk kan...hahahhaha....nak update pasal raya pun takmenyempat...tup tap dah sambut merdeka kan???? sungguh sibuk betul... ok, har nie aku nak membebel pasal tema merdeka tahun nie...
 
tahun nie nye tema sangat2 aku tak berapa berkenan...dah lama aku nak tulis kat blog nie, tapi tak berkesempatan...masa mula2 aku dapat tahu tema kita merdeka tahun nie "janji ditepati" aku rasa pelik..aiiikkk..tak der kena mengena langsung dengan kemerkean kan?? langsung tak der bunyi2 patriotik...bila aku dengar lagu janji ditepati, baru ler aku berbunyi gan kekawan aku...ader ker patut lirik dia cam tue..tak masuk dek akal....
 
dan aku baru tahu, parti2 pembangkang guna tema lain...dan buat pertama kali nya aku menyokong diaorang..huhuuuhuhu...ye aku mengaku, aku bukan parti pembangkang, tapi.....aku rasa sedih, kenapa hari kemerdekaan kita nie dipolitikkan...buat aku menyampah kkkk...aku nie mmg ada semngat patriotik sikit..huhuhu..jab lagi aku apdate pasal penglibatan aku dalam pebarisan merdeka yer...hihihi...
 
logo janji ditepati.....
 
 
dan logo yang dipakai oleh pihak satu lagi...
 
 
bagi aku tema "Sebangsa, Senegara, Sejiwa" lagi sedap didengar dan lebih kepada patriotikkan.....
lidah aku nie tak tersebut nak sebut tema "Janji Ditepati" tu....nak2 dah dengar lagu dia...lagi naik menyampah aku....
 
Macam malam ikut siang
Macam bulan ikut matahari
1Malaysia terus berjuang
Janji Kita ditepati

Kata Kita dikota
Janji Kita ditepati
Hidup Rakyat Dibela
Masa Depan Diberkati
Janji sudah ditepati
Kini masa balas budi


(Chorus)
Janji siapa? Janji kita
Janji apa? Janji 1Malaysia
Janji siapa? Janji kita
Janji apa? Janji 1Malaysia

Ini janji kita BR1M 1Malaysia
Ini janji 1Malaysia
TR1M 1Malaysia
Kata kita dikota
Kini 1Malaysia
Janji kita ditepati
Kedai 1Malaysia

 
macam haram jer kan bunyi???? 


No comments: