Thursday, March 15, 2012

kuasa senyuman

 

ha...nie nak cerita sedikit pasal kuasa senyuman nie...lebih2 lagi senyuman seorang isteri....ccceeehhhh...

apa pun terima kasih kepada dr dzul tue sbb motivasi yang aku baca semalam....ok berbalik kepada kuasa senyuman tadi...dipendekkan cerita, aku gan en.suami hari rabu perang dingin.....huhuhu..aku ler ngader2 lancarkan perang dingin....mana tak geram...aku gie kursus 3 hari, balik berkobar2 nak jumper dia, sekali en.suami aku balik lambat...geram la....so tue yang terlancar perang dingin tue....

esok tue gie opis pun salam gitu2 jer....tak der ler dia nak cium tangan aku balik ker....tak der ler nak kiss pipi aku...ceeehhhh...nak harapkan en.suami aku nie pujuk aku...erm....kem salam ler...aku beranak lima tuk dia pun lom tetntu dia nak pujuk....
jadi 
setelah aku baca motivasi yang aku shared gan korung semalam, aku cuber ler test..hihihihi.....
sepanjang aku kat opis semalam langsung tak call....tak per.....jadi langkah pertama, aku call dia dulu....cakap lembut2.....baik ko...aku kan memang baik..saper tak sayang laki dik oooiiittt....

petang sebelum balik rumah aku call lagi...semalam memang aku balik lambat...kursus tiga hari, jadi tau2 jer la keje aku banyak cam ner...citer nyer cerita, dia balik lambat lagi...aku membebel ler lagi...

lagi bertambah angin tengah dok bercakap2 hp dia kong lak...lagi ler berapi aku...dok termenung jab dalam kereta... tiba2 teringat motivasi tue..ya allah...mula la nak rasa berdosa...hihihi....
jadi
 nak tak nak aku tunggu jer ler kat rumah kan...sekali betul dia balik lambat...kul 11.30 mlm baru muncul...dalam hati aku cakap...
cam ner nak balik rumah kalau aku dok muka masam jer...cakap tak nak...layan lebih kurang..memnag ler laki ko malas balik....

jadi...bila aku dengar jer bunyi kereta dia...terus aku sambut dia...haaaaa...baik tak baik ko....muka aku...mmmmmaaakkkkk oooiiittt...paling manis ler...kalau ada kencing manis memang dah kena tahan wad ler...pasal tinggi sangat kandungan gula....
masa
 tue dia tak perasan lagi aku...muka en.suami aku nie..mak datok....gila serius....bial terpandang aku jer, aku terus bagi senyuman gedik aku...wahahahahah...terkejut dia.....
"lambat sayang balik...." cehhh baik ko...terus dia senyum....
"apa senyum2..abang merajuk...." ceh...cakap sambil tersenyum....sambut huluran tangan aku...

betul la...dengan satu senyuman yang ikhlas...terus baik ko....dan..yang paling mengejutkan...dia rajin ko...tolong aku lagi..mood memaang 100% baik la...perhgggg...korung cuber ler...

nasib baik kau nie bendera merah..klu tak...memang terbaik la...senyum sampai pagi !!!!
jadi..KALAU MAHUKAN PERTOLONGAN, PERHATIAN SIDIA...GUNAKAN KUASA ANDA SEBAGAI WANITA!!!!!!


1 comment:

dRag0nfLy said...

senyumlah dengan MATA kerana MATA adalah PINTU JIWA kita...

so dari mata kita tau org tu ikhlas atau tak.. huhuuhh

buatlah sesuatu kerana ALLAH.... huhuhuh