Wednesday, December 21, 2011

Melaka WonderLand

19.12.12 ari isnin aku gie melaka wonderland....huhuhu..gie gan family en. suami...
lagipun memang dah lama nak bawa anak-anak jalan2...tak kisah ler...dalam melaka pun dalam melaka la...janji aku jalan-jalan....

pukul 9 pagi kitaorang dah dah tunggu family belah en. suami kat sana...kiranya kami orang terawal datang la...aku dah xcited dah nie...huhuhu..dari tak nak mandi dah nak mandi lak...
 danish plak...yang mula-mula tadi xcited gak, tiba2 dia melalak sakan...aku kata knp ler budak nie buat hal...gupernya..dia takut bender alah ni..replika taman tema air nie..dinesour2 nie...melalak2 dia takut...nak tak nak, en.suami kena dukung dia..huhuhuhu...

tengok tue..nak ambik gambar, sempat dia jeling bende alah tue..takut sangat!!!...
abang stady jer lagi...hihihi...
nak pujuk anak-anak sabar, tunggu yang lain, umpankan aiskrim...hihihi pagi2 makan sejuk ko..

senyap ko eh dapat makan aiskrim...

masa tengah tunggu yang lelain datang, alih-alih keluar plak patung-patung icon taman tema nie...hihih...
banyak iman gan danish tercengang tengok patung2 nie...iman nak juga ambik gambar gan patung nie, danish,,,jangan harap la..penakut!!!

~~~ nak ambik gambar tapi pemalu....~~
~~~ketua lanun..huhuu~~~
 ~~~ibu nak gak bergambar...~~~

rupa2 nya setiap hari replika patung nie akan menari tuk 2 lagu, satu lagu budak2 satu lagi poco2 ko..hihii...lepas tue ada budak2 lak menari break dance (betul ker aku eja nie???) setiap pagi rutin diaorang..lepas tue sambut kedatangan pengunjung...bagus..budak nie dapat gak cari duit tepikan..daripada duk melepak, tunjukkan bakat korang berjoet kat sini..hihihi..walaupun aku gan en suami jer tengok pada masa tue...
 dalam 10 minit jer..pastu diaorang masuk dalam balik...
dalm kul 9.30 baru ler orang yang ditunggu-tunggu tiba..hihihihi..makin xcited ler iman...nak-nak dah lama tak jumper sepupu dia...
anak buah kesayangan aku belah en. suami...awin gan syafiq...
datang jer, terus beli tiket...
memandangkan hari biasa, jadi tiket untuk sewasa RM26, warga emas RM15, budak nyer aku luper berapa, tapi anak2 aku free pasal tak tinggi. dia ada ikut ketinggian..

ambik gambar dulu...satu family jer tak der....family along...klu ada lagi ramai nie...
sebelum masuk, beg dicheak, untuk memastikan tiada makanan dari luar dibawa masuk ke dalam..
erm...dia cheak pun ala kadar jer..hhiihih..nyesal tak bawa masuk...sbb mak siap masak ko..nasi lemak lagi...
kitaorang kena jalan 10 minit sebelum sampai kat tampat mandi..sampai jer...perh...anak-anak buah aku dah tak tahan..iman dah ngikut..hiih...

untuk budak2 nyer main..tapi mak budak, kak budak, bapak budak pun ada dalam nie...
iman en suami jaga...control dia...tapi tak lama dia mandi..sekejab jer...dah tengelam terus naik balik..dia lagipun tak tahan sejuk. dan lagi satu tak der kawan..nak kawan gan sepupu dia dah besar2 semua, yang ada sorang, alya..tapi alya pun ibu dia control...huhuhu...klu ada tasya (anak along aku)  anak buah aku yang aku anggap cam anak aku tu, mmg  berendam tul anak2 aku..tapi dia demam lak...tu yang tak bawa dia...



~~budak takut sejuk...sama cam abah dia...~~~

si danish plak...mmg suak main air, tapi tue la..anak aku sorang nie mmg penakut sikit...tapi tagas dalam diam...aku tak kira..aku paksa gan dia masuk..melalak2 dia..tapi sekejab jer...lepas tue dah start main air...oleh kerana anak aku sorang nie pendek, tambah plak penakut, jadi mandi pakai pelampung...dia nie pun cam abang dia gak..kejab jer..bila dah sejuk, naik darat balik...


last2...dua-dua duk kat tepi tebign jer..kocak2 air guna kaki...masa mandikan danish nie, Qurratul'ain tengah tido...bagus jer lepas danish naik atas, anak dara aku nie bangun, jadi aku bogelkan dia, tinggalkan pampers gan seluar, bawak masuk kolam..ambik ko....senyap jer dia..suka aku tengok..air ada la sejuk..dia leh sengih2..yang kelakar nyer, leh bantai tido lak dia..mata stim jer...hhihihihi...



~~~ alya gan qurratul~~~
~~~si tembam~~

lama juga qurratul berendam dlm nie...hihihhi..dah tengahari ujan dah turun, baru aku naikkan qurratul...salin baju, terus tido...penat la tue...
pukul 2 baru kitaorg gerak balik. ok la gie kat sini. bawak anak-anak syok. nanti planning nak gie gan family aku lak..hiihih..mesti syok...
~~~eh...buat-buat tido lak diaaaa...~~~




No comments: